Biocure_Megatone_header

Een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl blijven de basis.

Er zijn echter bepaalde periodes, zoals vermoeidheid, waarin je even een oppepper nodig hebt. Hier is Biocure de ideale partner.

Voeding en levensstijladvies

Een goede gezondheid begint met een evenwichtige voeding

  • 150 tot 300 g groenten per dag
  • 1 tot 3 vruchten per dag
  • 450-600 ml zuivelproducten per dag
  • Min. 1x per week vis

Lichaamsbeweging is ook belangrijk

  • Beweeg minstens 30 minuten per dag waarbij je hart en ademhaling sneller werken, verspreid over de dag.
  • Standaard: Min. 10.000 stappen per dag.
  • Sportnorm: minstens 1/2 uur per dag + intensief sporten, 3x per week
test-icon

Vitaminegids

Vitamine A draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer, tot een normale werking van het immuunsysteem en tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

Vitamine A of retinol is een in vet oplosbare vitamine.

Ons lichaam produceert het op natuurlijke wijze uit bètacaroteen (provitamine A). Voedingssupplementen gebruiken vooral bètacaroteen. Bètacaroteen wordt door het lichaam alleen omgezet in retinol wanneer dat nodig is.

Vitamine B1 (Thiamine) draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme, draagt bij tot een normale psychologische functie en draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.

Vitamine B1 is een in water oplosbare vitamine.

De belangrijkste bronnen zijn vlees (mager vlees), gevogelte, vis, volkoren granen, peulvruchten, oliehoudende vruchten, noten en zuivelproducten.

Vitamine B2 (Riboflavine) draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme, tot de normale werking van het zenuwstelsel, helpt vermoeidheid te verminderen et helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress

Vitamine B2 is een in water oplosbare vitamine.

Vitamine B2 komt voornamelijk uit zuivelproducten, gist, tarwe en groenten.

Voor een normaal metabolisme, draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en tegen vermoeidheid.

Vitamine B3 is een in water oplosbare vitamine.

Vitamine B3 kan in het lichaam worden gevormd uit tryptofaan en is daarom geen aparte vitamine. Waar te vinden: vlees, vis, gist, champignons, volkoren granen, enz.

Vitamine B5 (pantotheenzuur) bevordert een normaal energieleverend metabolisme, helpt bij de vermindering van vermoeidheid en draagt bij tot normale mentale prestaties.

Vitamine B5 is een in water oplosbare vitamine.

Vitamine B5 speelt een belangrijke rol bij het gebruik van koolhydraten, lipiden en aminozuren.

Waar te vinden? In levensmiddelen: vlees, eieren en volkorenproducten.

Vitamine B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid, draagt bij tot een normale cysteïnesynthese, helpt bij het behoud van een normaal energieleverend metabolisme en draagt bij tot een normale psychologische functie.

Vitamine B6 is een in water oplosbare vitamine.

Voor de spieren, de hersenen, en voor het immuunsysteem.

Waar vind je het? In veel plantaardige en dierlijke producten: in eiwitten, zuivelproducten, volkorenproducten, noten, rijst en groenten

Vitamine B8 (Biotine) draagt bij tot de instandhouding van normale huid en tot een normaal energieleverend metabolisme.

Vitamine B8 is een in water oplosbare vitamine.

Het wordt op natuurlijke wijze geproduceerd door bacteriën in onze darmen.

Waar vind je het? Biotine (vitamine B8) is in kleine hoeveelheden aanwezig in veel voedingsmiddelen (gist, volkoren granen, zuivelproducten, enz.).

Folaat draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Vitamine B9 is een in water oplosbare vitamine.

Het is nuttig voor celvernieuwing en de synthese van rode bloedcellen.

Waar vind je het? In slachtafval van gevogelte, lams-, varkens- of kalfslever, gekookte peulvruchten, sinaasappelsap, enz.

Vitamine B12 helpt bij de normale werking van het zenuwstelsel, helpt bij het behoud van normale psychologische functies en speelt een rol in het celdelingsproces.

Vitamine B12 is een in water oplosbare vitamine.

Het is nuttig bij onevenwichtige voeding, voor veganisten en vegetariërs, zwangere vrouwen, ouderen, bij inspanning, stress en vermoeidheid.

Waar vind je het? In dierlijke producten zoals vlees en zuivelproducten.

Vitamine C (ascorbinezuur) draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem en tot normale collageenvorming voor de normale werking van de huid en draagt bij in de vermindering van vermoeidheid.

Vitamine C is een in water oplosbare vitamine.

Het helpt het lichaam collageen aan te maken, een eiwit dat essentieel is voor de vorming van bindweefsel in de huid, ligamenten en botten. Vitamine C helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve stress. Vitamine C is betrokken bij het verminderen van vermoeidheid en draagt bij tot een normaal energiemetabolisme. Bovendien verhoogt vitamine C de opname van ijzer. Vitamine C is een essentiële stof waarvan de dagelijkse consumptie noodzakelijk is en gegarandeerd wordt door een evenwichtige voeding.

Waar te vinden? In fruit en groenten zoals rode paprika's, sinaasappels, citroenen, pompelmoes, cantaloupe, frambozen, aardbeien, broccoli, tomaten, enz.

Vitamine D speelt een rol in de normale werking van het immuunsysteem, draagt bij tot het behoud van normale calciumgehalten in het bloed en draagt bij tot de instandhouding van normale botten.

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine.

Waar vind je het? Vitamine D is niet algemeen beschikbaar in de voeding. De beste bronnen zijn vette vis (haring, meerval, zalm, makreel, sardines - vlees en olie) en eidooiers.

Vitamine E helpt bij het beschermen van de cellen tegen oxidatieve stress.

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine.

Bij onevenwichtige voeding, problemen met vetopname, voor zwaarlijvige mensen.

Waar vind je het? Vitamine E zit in noten, bepaalde plantaardige oliën, bladgroenten, volkoren granen en kiwi's.

test-icon

Mineralengids

Zink is een sporenelement (een mineraal zout dat in kleine hoeveelheden in ons lichaam aanwezig is), maar het speelt een rol bij het stimuleren van het immuunsysteem, de bescherming tegen celveroudering, het behoud van de kwaliteit van de huid, de nagels en het haar...

Zink speelt een belangrijke rol in de hersenen, omdat het zorgt voor een normale cognitieve werking.

IJzer helpt vermoeidheid te verminderen en ondersteunt normaal intellectueel (cognitief) functioneren, zoals geheugen en concentratie.

Magnesium is een essentieel mineraal voor vele lichaamsfuncties. Het is betrokken bij de normale werking van de spieren en vergemakkelijkt de ontspanning van de spieren. Magnesium is ook betrokken bij de energiestofwisseling en helpt vermoeidheid te verminderen.

test-icon

Plantengids

Ginseng is een plant die bekend staat om zijn algemeen versterkend effect.

Uit onderzoek blijkt dat ginseng helpt bij het in stand houden van het immuunsysteem en draagt bij in de vermindering van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid.

Siberische ginseng is een adaptogeen. Adaptogenen zijn stoffen die het lichaam helpen zijn evenwicht te bewaren, zelfs onder zware stress. Siberische ginseng speelt dus een belangrijke rol bij de beheersing van kortstondige stress.

Guarana helpt alert te blijven en helpt mentale vermoeidheid te verminderen. De effecten van guarana zijn over het algemeen vrij snel. Ze zijn binnen de eerste minuten voelbaar (gemiddeld na een half uur) met een krachtige en onmiddellijke toename van het energieniveau.

Het wordt gebruikt als basis voor veel voedingssupplementen, maar ook om het energieniveau en de mentale concentratie te verhogen. Het heeft ook effecten op gewichtsverlies, vaak vergeleken met groene thee of yerba mate.

Echinacea purpurea heeft een verzachtende en heilzame werking op de luchtwegen en de keel.

Katsklauw houdt de gewrichten soepel.

Andere stimulerende elementen

Cafeïne draagt bij tot de verhoging van de concentratie, Werkt in op de neurotransmitters van het centrale zenuwstelsel en heeft een stimulerend effect.

Taurine is een essentieel aminozuur. Het speelt belangrijke rollen in het menselijk lichaam door betrokken te zijn bij verscheidene metabolische processen. Taurine is betrokken bij :
de rijping van het zenuwstelsel, de stabilisatie van celmembranen in elektrisch actieve weefsels zoals de hersenen en het hart, de absorptie van lipiden in de darm.